Mijn verhaal

”Heel lang heb ik niet naar mijn gevoel durven luisteren en leefde ik op de automatische piloot. Vooral van buiten naar binnen. Als ik op papier alles voor elkaar had: mooi huis, lease auto, goede baan, opleiding afgerond; dan was ik gelukkig. Eerlijk zijn tegen mijzelf, was noodzakelijk. Ik voelde mij niet goed en ik was verre van gelukkig. Op een gegeven moment was ik het zat en zei ik tegen mijzelf: MASK OFF Daphne, nu neem jij de verantwoordelijkheid voor jezelf. Toen brak mijn tweede burn-out + depressie aan dus dat masker ging gedwongen af. De zoektocht naar een juiste hulpverlener, vond ik een ramp. De psycholoog had een wachtlijst van 2 a 3 maanden en welke moest ik kiezen? Een advocaat en coach vond ik met hun uurtarieven te duur.”

Wat ik graag wilde was vooruitgang, mijzelf beter voelen.

Toen ik eenmaal hulp kreeg, was dit niet de juiste hulp. Het resultaat? Ik ging mij slechter en slechter voelen. Om een lang verhaal kort te maken; ik heb een heel pallet aan hulpverleners bezocht: psycholoog, coach, haptonoom, osteopaat, medium, acupuncturist, diëtiste, advocaat en een mesoloog. De alternatieve therapieën hebben mij zoveel meer gebracht dan de reguliere gezondheidszorg. Op mijn dieptepunt dacht ik: ik wil rust, rust en rust! EN; voor mijzelf beginnen. Een combinatie van mijn werkervaring en persoonlijke ervaring. Ik weet hoe het is om je slechter dan slecht te voelen en geen licht meer te zien aan het einde van de tunnel. Mijn bedrijfsidee was geboren: Daphne Weet Raad. Ken je dat, dat je soms opeens gewoon een ‘weten’ hebt? Dat was dit voor mij ook. Ik wist zeker; mijn stip aan de horizon is bepaald. Dat gaf een fijn gevoel! Keuzes maken, was wat mij te doen stond.

Baan opgezegd, verhuisd, auto verkocht, vriendschappen beëindigd en een jaartje rust genomen, sabbatical in eigen land.

Dacht ik: “Zo, nu is het tijd om voor mijzelf te beginnen.” Het beoogde jaar rust was nog niet voorbij, website gekocht en gas op de lolly, dat was mijn plan! Al lang genoeg had ik niks gedaan vond ik. Een dag later viel ik, een gebroken elleboog. Hersteltijd: 6 maanden.

Voor een perfectionist of HSP-er, zoals ik, is ‘go with the flow’ best lastig. Hoe eerder ik mijzelf over gaf aan het ‘niks doen’, hoe beter het ging. In mijn ‘niks doen tijd’ heb ik onbeschrijfelijk veel stappen gemaakt, inzichten gekregen en keuzes gemaakt waar ik heel erg dankbaar voor ben. Ik heb geleerd om vertrouwen te hebben, ook wanneer ik niet wist hoe of wat. Meegaan met de stroom van het leven en erop vertrouwen dat het écht goed komt! Letterlijk tot mijn eigen kern komen, alles laten. Hoofd uit, luisteren naar mijn innerlijk.

Het leven heeft mij ‘gered’ om de juiste stappen te nemen, die in lijn lagen met mijn levensdoel.

Veel mensen vragen zich af: Hoe wist ik nou of ik echt beter was na mijn burn-out + depressie?

Bij mij was ook dat een weten. Ik zat op een middag op de bank na een dag niks doen en voelde mij zo licht als een veertje, geen gedachten, alleen gevoelens. Ik voelde een verliefd gevoel, harmonie en intens geluk. Ondanks dat ik geen baan had, geen zekerheid qua woning en niet wist hoe mijn toekomst eruit ging zien. Geen verwachtingen, maar echt in het hier en nu te zijn. Dat was het moment waarvan ik dacht: ik voel mij echt beter dan ooit en wat ben ik gegroeid!

Geen zorgen of paniek, maar een boost zelfvertrouwen! Gelukkiger dan ooit te voren; ik ben hersteld!

  • Ik ben mijn eigen BFF
  • Ik leef van binnen naar buiten
  • Ik neem verantwoordelijkheid voor mijzelf
  • Ik ben niet mijn gedachten
  • Ik weet waar ik blij van word en waarmee ik mijzelf een goed gevoel kan geven
  • Ik omring mij met mensen die mij een goed gevoel geven
  • Ik kies waar ik mijn energie/tijd/geld aan uitgeef
  • Ik doe werk waar ik heel blij van word

Dit gun ik jou ook!


Liefs,
Daphne