Ben ik een jobhopper?

foto unsplashed blog dwr

Je zit in een baan en denkt vaak, is dit het nou? Diep van binnen weet je dat je niet blij wordt van je werk. Je hebt andere kwaliteiten, van je huidige baan krijg je niet veel energie. Je zegt vaak tegen jezelf, niet zeuren! Werk is nou eenmaal werk. Jouw intuïtie heeft je allang verteld, dat dit niet je droombaan is. Je maakt je druk om wat je omgeving van je zal denken. Jobhoppen staat niet goed op je cv, gewoon even volhouden.

Verantwoordelijkheid nemen

Het verbaast je soms dat jij nog geen burn-out of bore-out hebt gehad. Of misschien zit je hier middenin of ben je er net uit. Je zou het liefst willen dat de inhoud van je baan verandert, het bedrijf of je collega’s.  De enige die echt verandering kan aanbrengen, ben jijzelf. Ondanks dat je dat weet, kom je niet in beweging. Je neemt geen verantwoordelijkheid voor jezelf.

Zekerheid of schijnzekerheid

De zekerheid die je nu hebt, is eigenlijk schijnzekerheid. Althans, je hebt een vast inkomen, vakantiegeld, je kent je collega’s en de organisatie.  Er is dus zeker sprake van een vorm van zekerheid. Als je eerlijk naar jezelf kijkt, wat brengt deze zekerheid jou dan? Maakt het je gelukkig? Wil je deze zekerheid graag nog jaren houden, omdat je er zo blij van wordt? Nee, precies. Hoelang hou je jezelf nog voor de gek?

Oude schoenen of nieuwe?

Mensen zeggen vaak: ‘Je oude schoenen pas weg doen, als je nieuwe hebt’. Ik ben het hier niet mee eens. Wil jij met blaren op je voeten naar de schoenenwinkel lopen? Of kies je ervoor om je oude schoenen weg te doen en op blote voeten naar de schoenenwinkel te lopen?

Je wordt niet blij van je baan

Je blijft hangen in de baan waar je niet blij van wordt. Zekerheid opgeven, terwijl je niet weet wat de toekomst je gaat brengen, dat vind je spannend. Onzekerheid omarmen is misschien het spannendst wat er is. Tegelijkertijd ook het meest bevrijdende! In mijn ogen een daad vanuit zelfliefde, jij kiest voor jezelf.

Ik geloof dat jij een baan gaat vinden waar je heel blij van wordt. Nu denk je waarschijnlijk; ik heb maar geaccepteerd dat werk gewoon werk is. Dat vind ik ontzettend zonde. Want ik weet dat wanneer jij voor jezelf kiest, de moed en het lef hebt om je ‘zekerheid’ op te geven, er een hele mooie baan op je pad gaat komen.

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
Pinterest